Miljøpoliti - kan det virke mot sin hensikt?

grønn politimann miljø

De fleste av oss er enige om at vi har store miljøutfordringer. Noen er mer engstelige enn andre når det kommer til dette. Vi i Bānī anerkjenner problematikken og mener at det er viktig at hver enkelt gjør det man kan for miljøet. Men det å stadig være "miljøpolitiet" i vennegjengen, blant kollegaer eller familie, kan det virke mot sin hensikt?

Jeg har bestandig vært miljøbevisst og synes det er viktig å ta vare på naturen vi har fått. Samtidig har det alltid vært viktig for meg å ikke være et miljøpoliti ovenfor andre. Hva mener jeg med det?

Når jeg bruker uttrykket miljøpoliti, tenker jeg på folk som stadig har behov for å poengtere at det noen andre gjør er skadelig for miljøet.

 

Et eksempel:

Vegansk og vegetarisk kosthold kan være både bra for deg, naturen og miljøet. De som har mulighet til å ha en sånn livsstil helt eller delvis gjør helt klart en positiv endring.

Men når man sitter rundt middagsbordet hvor alle utenom deg forsyner seg av animalske produkter ønsker de færreste å høre om hvor problematisk det er at de gjør det. Mange vil faktisk bli mer irriterte og får mindre lyst til å gjøre små forandringer. 

For at folk generelt skal få lyst til å gjøre små endringer i hverdagen, som å ha en kjøttfri mandag, bruke mindre plast eller kjøre bilen mindre, så er det mye mer effektivt å snakke det opp, enn å snakke ned personene som ikke gjør det.

Som nevnt innledningsvis så anerkjenner de fleste at det vi gjør i hverdagen har miljøkonsekvenser. De fleste vet at de kunne gjort noe mer på disse områdene, men vet kanskje ikke hvor de skal begynne.

Et godt råd fra en kompis eller venninne, å snakke om fordelene av at du selv lar bilen stå o.l. faller nok i bedre jord enn å klage på eller arrestere folk med at "DET der er IKKE miljøvennlig!"


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres

Sale

Unavailable

Sold Out